Blogs

Doe mee aan het West-Vlaams charter Duurzaam Ondernemen. Infosessie op 24/9 (Hooglede) en 26/9 (Brugge)

Hoe duurzaam ondernemen binnen uw bedrijf concreet vorm geven of verder optimaliseren?

Het West-Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen is beslist een pragmatisch hulpmiddel voor uw bedrijf ! Informeer u op één van volgende infosessies. U krijgt er toelichting over de inhoud en de praktische aanpak van het Charter Duurzaam Ondernemen. Daarnaast geven enkele bedrijven een inspirerende kijk op het initiatief en getuigen over de meerwaarde van deelname aan het Charter.

24/09/2013, Hooglede-Gits, 12u00 tot 14u00

Met getuigenissen van:

20x minder tenten in het afval van festivals

Verhuurtenten die meerde jaren gebruikt worden op meerdere festivals was tot nu toe erg moeilijk omdat het te veel mankracht en tijd vergt voor het opzetten, afbreken en onderhoud.

 Shelteracre brengt nu een nieuwe tent op de markt dat dit zou verhelpen. Ze slagen erin om tenten waanzinnig snel op te zetten wanneer dit in massa gebeurt . Ongeveer 40 seconden per tent - en afbreken zou nog sneller gaan en dit met beperkt onderhoud.

FANtasized Design for Impact

Bron: Design for Impact met nog veel meer inspirerende voorbeelden.

Themasessie 18 april 2013: Via een doordachte materiaalinnovatie naar eco-efficiënte producten en processen

Deze themasessie is een organisatie van Leuven.Inc in samenwerking met KU Leuven (Leuven Materials Research Centre), Sirris, UA en VITO.

"Cyclo' van Prado Rugs krijgt Henry van de Velde Publieksprijs

Eén van de Awards, de 'Henri van de Velde Publieksprijs,' ging naar een ontwerp van Christophe Vervaeke: het tapijt 'Cyclo', dat deel uitmaakt van de Papilio-collectie van Prado Rugs. Het wordt gemaakt van oude banden, verzameld bij fietsenherstellers.

De banden worden opgesneden en geweven. Tijdens het productieproces of de afwerking zijn geen chemische producten gebruikt. Het, robuuste, tapijt is zowel geschikt voor binnen als voor buiten.

3D-printen met je plastic afval

Wat een natte droom lijkt voor fanaten van de kringloopeconomie, lijkt werkelijkheid te worden. Je kan van je plastic afval thuis, andere producten maken met een 3D-printer. En dat allemaal in je garage thuis, helemaal doe-het-zelf.

The Circular Economy: from consumer to user

De lamp die je kan opeten 'BITE ME'

Het lichaam van de felgekleurde creatie is gemaakt van bio-plastic dat veilig kan worden opgegeten op het einde van zijn gebruiksduur. Als het eten van lampen uw honger

Vruchtbare samenwerking tussen afvalverwerker en textielbedrijven

Duurzaam met een goede kwaliteit en prijs

Syndicate content
Logo Logo Logo Logo Logo Logo